Bedrijfswagens zijn een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. Ze worden gebruikt voor allerlei taken, zoals het vervoeren van goederen en materialen, het bezoeken van klanten en het uitvoeren van serviceopdrachten. Bedrijfswagens zijn daarom een cruciale investering voor bedrijven die afhankelijk zijn van mobiliteit.

Maar welke opties zijn er als het gaat om bedrijfswagens? Hieronder gaan we in op een aantal van de meest populaire opties.

Personenauto's

Een personenauto kan een goede optie zijn voor bedrijven die geen zware ladingen hoeven te vervoeren. Een personenauto kan echter wel worden gebruikt om producten te bezorgen, medewerkers te vervoeren en klanten te bezoeken. Bovendien zijn personenauto's meestal zuiniger dan bestelwagens, wat op de lange termijn kosten kan besparen. Bedenk wel: als de kans groot is dat het op lange termijn nodig is om een grotere auto te kopen, dat het handig is om daar bij voorbaat al in te investeren.

Bestelwagens

Bestelwagens zijn waarschijnlijk de meest populaire bedrijfswagens. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten en gewichtscategorieën, zodat bedrijven de juiste bestelwagen kunnen kiezen voor hun specifieke behoeften. Bestelwagens zijn ideaal voor het vervoeren van grote ladingen en kunnen worden aangepast met rekken en andere accessoires om de lading veilig te vervoeren. Een ford transit custom is een heel goed voorbeeld van een busje dat veel wordt gebruikt als bedrijfswagen. Ze zijn een ideale grootte omdat er veel in vervoerd kan worden, maar ook weer niet te groot zijn.  Ze zijn ook meestal goedkoper dan vrachtwagens en kunnen worden bestuurd met een standaard rijbewijs B.

Vrachtwagens

Vrachtwagens zijn een optie voor bedrijven die grote ladingen moeten vervoeren over lange afstanden. Vrachtwagens zijn echter duurder in aanschaf dan bestelwagens en vereisen vaak een speciaal rijbewijs om te kunnen rijden. Daarnaast kunnen vrachtwagens meer onderhoudskosten hebben dan bestelwagens.

Elektrische bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens worden steeds populairder vanwege hun lage emissies en lagere gebruikskosten. Elektrische bedrijfswagens zijn echter vaak duurder in aanschaf dan hun diesel- of benzine-aangedreven tegenhangers. Bedrijven moeten daarom zorgvuldig overwegen of het investeren in elektrische bedrijfswagens voor hen de beste keuze is.

Leasing en huur

Bedrijven hoeven niet altijd te investeren in de aanschaf van bedrijfswagens. Leasing of huur kan een optie zijn die beter past bij het budget van het bedrijf. Dit kan ook voordelen bieden op het gebied van belastingen en onderhoud. Bedrijven moeten echter wel de kosten op de lange termijn afwegen tegen de voordelen van het leasen of huren van bedrijfswagens.

Bedrijfswagens zijn een belangrijk onderdeel van de mobiliteit van bedrijven. Het is belangrijk dat bedrijven de juiste keuze maken als het gaat om het kiezen van de juiste bedrijfswagen voor hun specifieke behoeften.