Duorolgordijnen, dé trend in rolgordijnen

Steeds meer mensen zien de voordelen van een duo rolgordijn. Een duo rolgordijn is een rolgordijn dat bestaat uit twee lagen stof met afwisselend een doorzichtige en een ondoorzichtige laag. Je kunt de stroken over elkaar heen laten schuiven om zo de lichtinval te regelen. Het is eigenlijk vitrage en overgordijn in één rolgordijn. Het is de perfecte combinatie voor zowel voldoende lichtinval en privacy als voor de mogelijkheid om het licht volledig tegen te houden. Duo rolgordijnen worden ook wel multishade gordijnen genoemd.

De voordelen van duo rolgordijnen op een rij

  • Functioneel en elegant: duo rolgordijnen passen bij elk interieur, maar zien er modern en strak uit. De hoeveelheid lichtinval en privacy is moeiteloos aan te passen.
  • Geschikt voor elke ruimte: er zijn niet alleen duo rolgordijnen voor de woonkamer, maar ook verduisterende duo rolgordijnen voor je slaapkamer en vochtbestendige duo rolgordijnen voor je badkamer of keuken.
  • Verschillende soorten bediening: de bediening van je duo rolgordijn kan variëren van heel simpel, het klassieke trekkoord, tot geavanceerd, zoals via een afstandsbediening of een app op je telefoon.
  • Op maat laten maken: je kunt je duo rolgordijnen op maat laten maken en je kunt kiezen uit een heleboel stoffen en designs, zodat er altijd een duo rolgordijn is dat past bij de sfeer in jouw huis en bij de afmetingen van jouw ramen.

Een verduisterend duo rolgordijn

Voor de slaapkamer is een duo rolgordijn verduisterend op maat gemaakt een ideale oplossing. Wanneer je je duo rolgordijn op maat laat maken, past het precies en laat het vrijwel geen licht door. De speciale verduisterende stof houdt het licht tegen en de brede banen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk licht tussen de banen door kan komen. Wil je het helemaal pikdonker op je slaapkamer, combineer dan je duo rolgordijn met overgordijnen. Dan weet je zeker dat je een ongestoorde nachtrust tegemoet gaat. Je verduisterende duo rolgordijnen kunnen ook helpen isoleren. Donkere stof houd de warmte van de zon vast en daarmee blijft de slaapkamer warmer. De brede banen van isolerende duo rolgordijnen helpen daar ook bij. Tot slot maken de speciale onderlatten die de kieren tussen de lagen van het duo rolgordijn zo klein mogelijk maken om het verduisterende effect zo groot mogelijk te maken, helpen ook weer bij het isoleren en het vasthouden van warmte.