Misschien heb je er wel eens over nagedacht hoeveel afval jouw bedrijf produceert. Het kan soms moeilijk zijn om alle afval te verwerken, zeker als je een klein bedrijf hebt met weinig personeel. Daarom is het belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen die je kan helpen met het wegwerken van al jouw bedrijfsafval. Bedrijfsafval Nederland is zo een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben een zeer goede reputatie wat betreft afval verwerking. Bovendien weten zij precies hoe zij om moeten gaan met verschillende soorten afval. In deze blog gaan wij het hebben over de verschillende soorten containers, en hoe belangrijk het scheiden is van chemisch afval.

Het aanbod van de verschillende types containers

Op zoek naar container voor bedrijfsafval? Door de jaren heen zijn er verschillende types containers voor bedrijfsafval ontstaan. Zo zijn er rolcontainers en bouwcontainers in allemaal verschillende soorten maten. Maar welk type container voor bedrijfsafval is nu geschikt voor welke toepassing? Rolcontainers zijn ideaal voor het transport van kleine goederen. Dit kunnen bijvoorbeeld spullen zijn die u regelmatig moet verplaatsen, zoals archiefmateriaal of kantoorartikelen. Ook zijn rolcontainers handig als afvalbakken in een kantooromgeving. Bouwcontainers worden veel gebruikt in de bouw- en aannemersbranche door hun robuuste constructie en de ruimte die ze bieden. Als u regelmatig met grote machines werkt of veel materiaal moet opslaan, is een bouwcontainer een uitstekende keuze. Er zijn ook speciale maten containers, zoals palette containers en ISO-containers. Pallet containers worden vaak gebruikt voor het transport van productiemiddelen of materialen die op pallets staan.

Wat is het beste om te doen met het chemisch afval?

Chemisch afval is een breed begrip dat alle soorten afval omvat die gevaarlijk zijn voor het milieu of de gezondheid. Het kan zijn oude verf, lakken, verdunners, oplosmiddelen, pesticiden, herbiciden, schoonmaakmiddelen, motorolie en batterijen. Het chemisch afval moet altijd apart worden ingezameld in speciale containers die door het afvalbedrijf worden geleverd. Het is niet mogelijk om dit soort afval door de normale huis-aan-huis inzameling op te laten pikken. Het is belangrijk om chemisch afval goed te verwerken, want veel stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid. Bij het verwerken van chemisch afval wordt er rekening gehouden met datgene wat ermee kan gebeuren. Sommige stoffen kunnen bijvoorbeeld hergebruikt worden, maar andere moet je vernietigen op een veilige manier. Zoals je kunt lezen, is het verwerken van chemisch afval erg complex. Daarom is het juist zo belangrijk om met een bedrijfsafval bedrijf te werken, zij weten wel raad met het chemische afval. Op de website van bedrijfsafval Nederland is het heel simpel om een offerte aan te vragen, dus waar wacht je nog op.