De winter is bijna over en dat betekent dat de lente eraan komt, samen met al het leven dat daarmee terug in de wereld geblazen wordt. Tijd om daarvan te genieten door middel van een echte lente picknick. In deze blog geef ik je de tips om een geweldige lente picknick te organiseren. Zo kan je met vrienden en familie de start van dit mooie seizoen vieren. Lees je mee?

Kies een geschikte locatie

Kies een locatie waar jij en je gasten kunnen genieten van de natuur en het weer. Zoek bijvoorbeeld een mooi park, een strand of een rustige plek in het bos. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om te zitten en dat er voldoende schaduw is voor het geval de zon te fel wordt op de gekozen lentedag.

Maak een boodschappenlijstje

Zorg voor hapjes en drankjes die gemakkelijk te eten en te drinken zijn, zoals fruitsalades, sandwiches, wraps en water. Vergeet ook niet om servetten, borden, bestek en bekers mee te nemen. Als je alles van tevoren kan maken, zorgt dat ervoor dat je op locatie alleen nog maar hoeft te genieten. Neem ook delicatessen mee en een lekker drankje zoals een Pinot Grigio Rosé. Inventariseer vooraf wat de dieetwensen van de andere gasten zijn zodat je hier rekening mee kan houden en iedereen kan genieten van de lekkernijen.

Maak het gezellig

Neem wat extra spullen mee om het gezellig te maken, zoals bloemen, kaarsen en een muziekspeler. Maak een mooie tafelopstelling met een kleurrijk tafelkleed en leg kussens en dekens neer om op te zitten als jullie op de grond blijven. Zo is het gezellig en comfortabel. Dat zorgt ervoor dat jullie picknick wel uren kan duren.

Vergeet de spelletjes niet

Maak van je picknick een leuke activiteit door spelletjes mee te nemen, zoals frisbee, jeu de boules, badminton of kaartspellen. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en vermaak voor alle gasten. Je kan er zelfs een wedstrijdje aan vasthangen. Samen met alle lekkere drankjes en hapjes zorgt dit voor een onvergetelijke ervaring in de aankomende lente.

Vergeet de schoonmaak niet

Zorg ervoor dat je de locatie netjes achterlaat. Ruim alle afval op en zorg ervoor dat je alle spullen meeneemt die je hebt meegenomen. Zo houd je de natuur schoon en kunnen anderen ook van de mooie locatie genieten. Daarmee sluit je jouw lente picknick straks ook nog eens perfect af en zal het geheel dus een succes zijn.