Als ZZP'er sta je er alleen voor. Jij bent degene die het geld moet binnenbrengen en dat gaat, over het algemeen, best heel goed. Maar dan moet er niets gebeuren en we weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Stel. Je bent ZZP'er in de bouw en er gebeurt iets op een hoge steiger. Je valt eraf en je kunt daarna niet meer aan het werk. In een rolstoel de steiger op is namelijk geen optie. Je merkt dan direct dat je in de financiële problemen komt. Je kunt niet meer werken én je moet je huis verbouwen om er te kunnen blijven wonen. Het is dan heel verstandig dat je, direct bij de start van je bedrijf een ongevallen verzekering ZZP hebt afgesloten. Een ongevallen verzekering ZZP sluit je heel gemakkelijk af bij KNAB.

Voor wie is een ongevallen verzekering ZZP een goed idee?

De ongevallen verzekering ZZP is een goed idee voor iedere ZZP'er die in een risicovolle branche werkt. Sta je dagelijks op een hoge ladder om ramen te lappen? Werk je met scherpe voorwerpen als messen of met zware machines? Werk je als dierenverzorger? Of doe je zwaar lichamelijk werk als stratenmaker of metselaar? Dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt gewond raken en daardoor (tijdelijk) arbeidsongeschikt raken. Een ongevallen verzekering ZZP keert bij een ongeluk in één keer een bedrag uit. Je kunt daarmee doen wat voor jou nodig is. Let wel op: de ongevallen verzekering ZZP keert niet uit bij ziekte!

Wat als het ergste gebeurt?

Een ernstig ongeval kan, in het ergste geval, dodelijk zijn. Je moet er niet aan denken, maar in sommige beroepen is deze kans nu eenmaal groter dan in andere beroepen. Mocht dat gebeuren dan keert de ongevallen verzekering ZZP eenmalig een bedrag uit aan de nabestaanden. Van dit bedrag kan, bijvoorbeeld, de uitvaart worden betaald.

Welke verzekering is nog meer belangrijk?

Een ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan ook erg belangrijk zijn. Deze verzekering is er voor als er tijdens je werk iets mis gaat waardoor je klant wordt benadeeld. Breek jij bij het slopen van een schuur de waterleiding in tweeën? Veroorzaak jij tijdens het werk een brand- of waterschade? Is de website van je klant door jouw toedoen niet bereikbaar en loopt je klant daardoor omzet mis? Dan kun je een beroep doen op de ZZP beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Natuurlijk probeer je altijd te voorkomen dat er iets misgaat, maar je hebt het nu eenmaal niet altijd voor het zeggen.